Familjeträdscheman-Det bästa sättet att spela in familjen

Att använda familjeträdscheman är det enklaste sättet att spåra din familjestamning. Det finns många typer och stilar av dessa, men de har alla en sak gemensamt: de är tomma. Med andra ord är det upp till dig att göra forskningen och fylla i tomma mellanslag. Tidigare var det mycket svårt för en amatör genealog att hitta de dokument som han behövde, men Internet har förändrat allt detta. Du måste fortfarande göra ditt detektivarbete, men om du vet var du ska leta kan du hitta den information du behöver.

 

Efterkommande släktträddiagram

Om du vet att din familjslängd är spårbar tillbaka till en skotsk klan, brittisk adel eller någon annan framstående blodlinje, är du mil framför de flesta, vars släkt är mer obskyr. Om så är fallet är du förmodligen mer intresserad av att skapa länkarna från en historiskt känd personlighet till dig och din familj. I ett sådant fall börjar du med att använda ett nedstigningsdiagram från de många släktträffmallarna du hittar online.

Ett efterföljande diagram börjar med en individ i det förflutna och spårar hans eller hennes ättlingar till nuvarande tid. Om personen föddes före 1800-talet måste du lita på historiska uppgifter för att spåra mycket av deras familjelina. I tidigare tider hade folk ofta stora familjer. Av åtta barn överlevde kanske sex och hade egna barn. Av de sex var tre av dem manliga. Vilken är du relaterad till?

Ett sätt att ta reda på är genom en elimineringsprocess. När du når en blindkant med en, prova en annan. Ett annat sätt är att spåra en sons efterkommande så långt du kan och kontakta då en levande släkting till hans och se om de kan hjälpa dig. Efterkommarna till stora, framträdande historiska figurer har ofta egna släktträdskartor eller, om inte, de kommer att ha titbits av värdefull information som de utan tvekan kommer att vara mer än glada att dela med dig.

 

Ascendant familjeträdschema

Ännu ett annat sätt att bedriva din sökning är att använda ascendant familjeträdmallar. Välj en som går tillbaka till tillräckligt många generationer för att fylla i detaljerna om den figur du tror är relaterad till. Fyll i sina detaljer så mycket du kan och sedan starta din uppföljande sökning från dig själv och din närmaste familj. Du kan till och med arbeta i båda riktningarna tills du äntligen har fyllt i de saknade länkarna.

I England och Wales har födelse-, äktenskaps- och dödsintyg varit obligatoriska sedan 1874. Dessa intyg infördes 1837 men var inte obligatoriska. Men de blev allmänt erhållna, så det finns en bra chans att du kommer att kunna hitta en eller flera av dessa offentliga poster online. Om du har tur och hitta ett födelsebevis av en avlägsen relation som föddes i 1840, kommer du också att ha namnen och födelsedagen för hans eller hennes föräldrar och moderns flicknamn.

Att spåra familjeledning kommer inte bli lätt, men det kommer att bli en mycket givande upplevelse. När du fortsätter hittar du dig själv att återuppliva historien och göra fantastiska upptäckter. Släktträdscheman kommer att vara ovärderliga för dig, för att de behåller allt du har lärt sig i ordning. Utan dem skulle du gå vilse i labyrinten i din släktforskning. Med en bra mall och bra online källmaterial för att hjälpa dig, hittar du framgångsrikt din väg.